top of page

Alyan Tapa - Alyan Başlı Kör Tapa - Dın 908

Alyan Tapa - Alyan Başlı Kör Tapa - Dın 908

Alyan Tapa - Alyan Başlı Kör Tapa - Dın 908

Metrik Alyan Başlı Tapa
m10 x 1,00
m10 x 1,50
m12 x 1,50
m14 x 1,50
m16 x 1,50
m18 x 1,50
m20 x 1,50
m22 x 1,50
m24 x 1,50
m26 x 1,50


Bsp R diş Alyan Başlı Tapa

R 1/8" bsp
R 1/4" bsp
R 3/8" bsp
R 1/2" bsp
R 3/4" bsp
R 1" bsp
R 1-1/4" bsp


Alyan tapa, boru hatlarında, hidrolik sistemlerde, motor bloklarında veya makine gövdelerinde bulunan delikleri sızdırmaz bir şekilde kapatmak için kullanılan, ortasında altıgen alyan anahtar yuvası bulunan bir kör tapa çeşididir. Bu tapalar genellikle sistemdeki sıvı veya gaz akışını geçici ya da kalıcı olarak durdurmak amacıyla tercih edilir.



Temel Özellikleri ve Çeşitleri

Malzeme Yapısı: Kullanım alanına göre paslanmaz çelik (316L), pirinç, karbon çeliği veya mobilya uygulamaları için plastik malzemelerden üretilir.

Sızdırmazlık Tipi: Yüksek basınçlı hidrolik sistemlerde sızıntıyı önlemek amacıyla genellikle O-ringli (contalı) modelleri tercih edilir.

Diş Ölçüleri: İhtiyaca göre BSP (inç) normunda (1/8", 1/4", 3/8", 1/2", 1") veya Metrik diş (M10, M12 vb.) ölçülerinde üretilir.

Kullanım Alanları

Hidrolik ve Pnömatik Sistemler: Bloklar üzerindeki yedek yağ veya hava çıkışlarını kapatmak amacıyla.

Otomotiv Sektörü: Motor bloklarındaki su veya yağ tahliye deliklerini emniyete almak için.

Tesisat ve Endüstriyel Boru Hatları: Akışın kesilmesi gereken kör noktalarda.

Mobilya Üretimi: Vida deliklerini gizlemek veya profillerin uçlarını kapatmak için plastik alyan tapalar kullanılır

BAKİBEY OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

FEVZİ ÇAKMAK MAH. AHMET PETEKÇİ CAD. 8. BLOK NO : 10/HAU KARATAY / KONYA

TEL : 0 543 714 24 00 - e-mail : bakidaler@gmail.com - e-mail : bakibeyotomotiv@gmail.com

bottom of page